• slide

    NIEUWE HONDA CIVIC TYPE R VESTIGT EEN NIEUW RONDETIJDRECORD OP HET SUZUKA CIRCUIT

NIEUWE HONDA CIVIC TYPE R VESTIGT EEN NIEUW RONDETIJDRECORD OP HET SUZUKA CIRCUIT

Honda's volgende generatie Civic Type R heeft een nieuw rondetijdrecord gevestigd voor een auto met voorwielaandrijving op het wereldberoemde Suzuka Circuit in Japan. De auto vestigde een tijd van 2 minuten 23,120 seconden* op het 5,8 km lange circuit, 0,873 seconden sneller dan zijn voorganger, de uitgeklede 2021 Honda Civic Type R Limited Edition.

De nieuwe tijd werd gevestigd tijdens de laatste ontwikkelingsevaluatie van het nieuwe model op 15 maart 2022. De gloednieuwe Civic Type R is het nieuwste prestatievoertuig dat zichzelf bewijst op de iconische Suzuka International Racing Course, beroemd om zijn snelle chicanes en uitdagende bochten. Het circuit, dat vaak wordt omschreven als een van 's werelds grootste circuits, is sinds 1962 een testbaan voor prestatievoertuigen van Honda en is sinds 1987, met uitzondering van twee jaar, de thuisbasis van de Japanse Formule 1 Grand Prix.

Het vorige rondetijdrecord met voorwielaandrijving op Suzuka – 2 minuten 23,993 seconden – werd in februari 2020 gevestigd door een Civic Type R Limited Edition-ontwikkelingsauto. Hiervoor brak Honda’s tiende generatie Civic Type R GT in 2017 het rondetijdrecord op de Nürburgring Nordschleife met een tijd van 7 minuten en 43,8 seconden. Hierna brak een productiemodel van de Civic Type R GT op vijf legendarische Europese circuits de records van de voorwielaangedreven productieauto's.

Meer informatie over de nieuwe Civic Type R zal worden gedeeld vóór de lancering later in 2022.

 

Sluit venster

U heeft gekozen voor
* Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Honda-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.
Please wait...